Catering grillowy

Catering grillowy to idealne rozwiązanie dla wszystkich którzy nie chcą spędzić długiego dnia w kuchni pracując przy menu.

Realizując oczekiwania naszych klientów jedziemy wszędzie tam gdzie chcą zorganizować swoją imprezę. Nie tylko nie czujemy strachu ale wręcz lubimy różne plenery i lokalizacje. Pakujemy się, zbieramy sprzęt i ruszamy w drogę. 

Co mamy do zaoferowania? Najlepsze na świecie (a może i we wszechświecie;) mięso z grilla. 

Dlaczego grill? Bo to coś innego? Bo to uwielbiamy? Bo to luźna atmosfera? Nie ważne jakie „Bo …” podasz bo każde „Bo …” jest dobre! Atmosfera grilla i jedzenie podbijające serce to coś co uwiodło już nie jednego.

Grillując świetnie zdajemy sobie sprawę jakie zaplecze jest nam potrzebne. Dbając o osprzęt zapewniamy sobie właściwy komfort naszej pracy który przekłada się na sprawną obsługę imprezy i bezpieczeństwo uczestników. Wiemy że zadowolenie naszych klientów bierze się z przygotowanych posiłków dlatego zawsze wykonujemy je w oparciu o świeże i najwyższej jakości składniki.

tel. 737 501 501 biuro@fabienne.pl

Menu

Menu grillowe to temat bardzo szeroki i bardzo różny. Ile osób tyle preferencji.Podejmując współpracę możemy przedstawić nasze propozycje ale bardzo chętnie wysłuchamy sugestii naszych klientów. Cena „talerzyka” zależy od ilości i rodzaju dań, ilości obsługiwanych osób i czasu grillowania.

Zaczynamy naszą pracę przyjeżdżając 1-2 godziny przed wyznaczoną godziną aby rozstawić się,  rozgrzać grille i rozpocząć grillowanie.  Standardowo grillujemy jeszcze 3-4  godziny. Istnieje możliwość wydłużenia czasu grillowania.

Przykładowe menu:
 
Menu 1

grill

– soczysta karkówka
– kiełbasa swojska
– grillowana pierś z kurczaka
– kaszanka z cebulą
– grillowane warzywa (papryka, cukinia, pieczarki, cebula, pomidory koktajlowe)

dodatki
– pieczywo jasne i ciemne
– ketchup, musztarda

Menu 2

grill

– soczysta karkówka w aromatycznych ziołach
– kiełbasa swojska
– grillowana pieś z kurczaka
– Kaszanka z cebulą
– grillowane warzywa (papryka, cukinia, pieczarki, cebula, pomidory koktajlowe)
– danie do wyboru
– danie do wyboru

surówki:

– dwie do wyboru

dodatki:

– pieczywo jasne i ciemne
– ketchup, musztarda
– sos czosnkowy
– ogórki kiszone / małosolne

Menu 3

grill

– soczysta karkówka w aromatycznych ziołach
– kiełbasa swojska
– grillowana pieś z kurczaka
– Kaszanka z cebulą
– grillowane warzywa (papryka, cukinia, pieczarki, cebula, pomidory koktajlowe)
– grillowane ziemniaki
– pizza z grilla
– grillowane sery: camembert, oscypek, halloumi
– danie do wyboru

surówki

– trzy do wyboru

dodatki

– pieczywo jasne i ciemne
– ketchup, musztarda
– sos czosnkowy
– ogórki kiszone / małosolne
– sosy: ranczerski, turecki, chimichurri, tzatziki

Przykładowe menu:

Zupy

– rosół
– żurek z białą kiełbasą
– flaki wołowe
– strogonow

Grill

– szaszłyk z kurczakiem lub schabem wieprzowym
– szaszłyk z karkówki podawany na chrupiącej bułce
– quesadillas z kurczakiem lub mięsem wołowym z warzywami
– rolada wołowa
– polędwiczki wieprzowe ze śliwką
– polędwiczka wieprzowa nadziewana gruszką i gorgonzolą
– biała kiełbasa
– grillowane ziemniaki
– sery do grillowania: oscypek, camembert, halloumi
– papryka faszerowana serkiem
– pieczarki faszerowane
– szaszłyki warzywne
– pałeczki z kurczaka jerk
– rolada z piersi kurczaka i boczku faszerowana suszonymi pomidorami
– serek camembert w boczku i z żurawiną
– grillowane oscypki z żurawiną

– propozycja dania od klienta

Surówki

– pomidory z cebulą/szczypiorkiem
– mizeria
– surówka z kiszonej kapusty
– sałatka grecka
– mix sałat z serem feta
– coleslaw

 

Oferta dodatkowa

Wierzymy że przez dobre i smaczne jedzenie Twoja impreza może tylko zyskać. Dlatego przygotowaliśmy dwie oferty specjalne które z pełnym powodzeniem możemy wykonać na miejscu u Klienta. Zarówno jako dodatek do wybranego wcześniej menu grillowego jak i samodzielne menu funkcjonujące na imprezie.

Hamburgery

Przygotowane i wykonywane na miejscu, świeże i smaczne, mięsne i wege, z możliwością dobrania własnych dodatków. 

Pizza

Pizza neapolitańska. Wykonywana w dedykowanym piecu do pracy w terenie, wprost u Klienta. Okazja by poczuć nutę włoskiego smaku we własnym ogrodzie.